Diode Laser

Milesman Compact: de vernieuwende diode laser

Voorheen luidde het advies ‘niet doen’ voor laser ontharen van lichte haartjes en donkere huidskleuren. Dit had te maken met pigment. Voor de verouderde lasers hadden lichte haartjes te weinig pigment en donkere huid te veel. Maar met de meest innovatieve Milesman Compact diode laser kunnen we nu écht alle huidtypes en huidskleuren behandelen en vrijwel alle haartjes verwijderen. De enige uitzondering hierop zijn witte en grijze haren met minder dan 10% pigment.

Laserontharing met de milesman compact diode laser

Volledig pijnloos ontharen

Laserontharing een aangename ervaring? Vroeger werd een laserbehandeling pas achteraf als een fijne behandeling ervaren, op het moment dat de haartjes verdwenen waren. Maar met de Milesman Compact diode laser is het ontharen volledig pijnvrij. De supergekoelde laserkop zorgt ervoor dat er geen heet brandpunt ontstaat en dat maakt het laseren pijnloos. Daarbij zorgt de extreem korte impulstijd ervoor dat de huid niet kan beschadigen. Door deze nieuwe techniek kunnen we het hele jaar door ontharen de diode laser.

Milesman Compact laser diode vergeleken met IPL (flitslampen)

In verschillende klinieken en praktijken wordt gebruik gemaakt van flitslampen (IPL) voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit tijdens haar laseren. De Milesman Compact laser werkt op een zuivere golflengte van 810nm en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken tijdens het laser ontharen. Hierdoor kunnen we ook ontharen met diode laser op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken. Met de Milesman Compact bereiken we ook de lastige haren.

Haartjes scheren ter voorbereiding op laserontharing

Behandelduur met diode laser

Uit de praktijk blijkt inmiddels dat het aantal behandelingen met de Milesman Compact diode laser gemiddeld 5 tot 8 is. Terwijl bij gebruik van flitslampen voor dezelfde behandeling gemiddeld 8 tot 10 sessies nodig zijn om eenzelfde hoeveelheid haren weg te laseren! De behandelprijs ligt misschien wat lager door de vaak geringe investering, maar de uiteindelijke totaalprijs voor u veel hoger. Niet te vergeten dat je vaak meer dan een jaar bezig bent voordat je resultaten ziet! Bij behandeling met de Milesman Compact diode laser zou dit een maximale periode zijn van ongeveer 7 maanden (uitgaande van 5 behandelingen).

Kwaliteit van diode laser

De Milesman Compact laser is alleen verkrijgbaar voor gekwalificeerde professionals. IPL kan door iedereen aangeschaft worden. Iedere puls van onze diode laser is van exact dezelfde kwaliteit. Bij IPL treedt er een geleidelijke verzwakking van de intensiteit op. Bijwerkingen en brandwonden worden vaak veroorzaakt door ongekwalificeerde mensen of IPL zonder koeling, maar zelden door een laser!

Hoe verwijdert de Milesman Compact diode laser het haar?

Ontharen met de diode laser vindt plaats met lichtflitsen. Het licht dat vrijkomt uit tijdens het laseren met de Milesman Compact laser wordt door het pigment geabsorbeerd. Dit pigment bevindt zich aan de haar onder in het haarzakje. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. Daardoor is laseren efficiënt en pijnloos. De saffier kop van het handstuk helpt je huid te beschermen door je huid goed te koelen tijdens het vrijkomen van energie. Diode licht dat op een diepte van 810 nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken en de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van het haarzakje heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van het haarzakje. Laseren vertraagt groei en in vrijwel alle gevallen heeft dit de permanente vernietiging van het haarzakje tot gevolg.

Maak een afspraak

Wil jij voorgoed van die onooglijke haren af zijn? Plan jouw intake afspraak in met onze ontharingstherapeut. Tijdens de intake bespreken we jouw wensen en bekijken we de haargroei. Op basis van jouw huid- en haartype maken we een plan van aanpak en plannen we de eerste behandeling met diode laser in.

Voor de intake afspraak rekenen we € 35,-. Dit bedrag verrekenen met de kosten van jouw eerste laserbehandeling als je ervoor kiest om jouw haren te laten laseren door onze therapeut.