Lichaamsbehandelingen

Voor wie is de lichaamsbehandeling bedoeld?

Eigenlijk wel voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden. Het is vooral prettig als u zich wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Maar ook als u zich verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom de ontspannende lichaamsbehandeling is zo goed als geschikt voor iedereen.

schoudermassage tijdens lichaamsbehandeling

Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd.

Uiteraard bieden wij ook lichaamsbehandelingen gericht op probleemgebieden. Daarbij kunt u denken aan de bindweefselmassage of de deeptissue massage. Maar ook de voetreflexmassage.

Een lichaamsbehandeling van een half uur richt zich grotendeels op de nek, schouders, rug en armen. Bij de lichaamsbehandeling van een uur worden ook de benen en het hoofd meegenomen. Tijdens de lichaamsmassage van 1,5 uur is er meer tijd om speciale aandacht te geven aan de door u gewenste gebieden. Maar u mag natuurlijk ook zelf aangeven welk gebied u tijdens een massage wilt laten behandelen. Het maakt daarbij niet of u boekt voor een half uur of voor anderhalf uur. U overlegt vooraf met uw masseur.

Wat zijn nu de meest toegepaste technieken bij lichaamsbehandelingen?

Strijkingen (effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie (tussenstof) om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend als ontspannend werken.

Knedingen (petrissages): De spieren worden als het ware uitgeknepen door knedende en drukkende bewegingen.

Ook hier kan de intensiteit variëren van zeer voorzichtig tot fors. Ook petrissages verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan dan verminderen of zelfs voorkomen worden.

Fricties: een handgreep waarbij plaatselijk gewerkt wordt met een constante druk teneinde verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen. Wordt vooral toegepast op verhardingen in het spierverloop en bij gewrichten.

Bot- of beenverschuiven is een techniek die alleen aan de handen en voeten toegepast wordt. Door de rek op de spiertjes tussen middenhands/voetsbeentjes wordt de circulatie ter plaatse verbeterd en treedt ontspanning op.

Tapotements (kloppingen), vibraties, schuddingen en huidhandgrepen worden meestal aan het einde van een massage toegepast om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren. Huidhandgrepen hebben tot doel eventuele huidverklevingen los te maken.

Welke technieken er worden toegepast is sterk afhankelijk van het beoogde doel en dat gaat uiteraard in overleg met u.