Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massage die verbeterend werkt op de huid.
Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de elasticiteit en de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd. De kwaliteit van de huid kan na een serie bindweefselmassages sterk verbeteren, doordat het bindweefsel zichzelf vernieuwt en de verklevingen loskomen. De huid is met behulp van de bindweefselmassages meer in staat om zichzelf te verjongen en te verbeteren.

De massage bestaat uit diepe knedende of rollende massagegrepen.
De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig of pijnlijk worden ervaren. Daarom sluiten wij een behandeling altijd af met een ontspanningsmassage.

Bindweefselmassage voor het verminderen van stress en spanning

Bindweefselmassage wordt naast het gehele lichaam – zoals bijvoorbeeld bij cellulite of striae – ook toegepast in het gezicht. De massage is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel preventief als bij huidproblemen of klachten worden ingezet. Het is uitermate geschikt om (bij voorkeur vlak na een operatie) littekenweefsel los te maken, een verslapte-, slecht doorbloede- of verouderde huid te verbeteren en rimpels of acne te verminderen.

Bindweefselmassage is echter ook van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Bindweefselmassage wordt uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide masseurs.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Is een enkele behandeling voldoende of liever in kuurvorm?

Soms is een enkele behandeling wel voldoende. Maar in de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de aard van de klacht. Na meerdere behandelingen wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie geven wij je een advies over de behandelfrequentie.

Prijs

  • Bindweefsel lichaamsmassage 30 minuten € 56
  • Bindweefsel lichaamsmassage 60 minuten € 92,50
  • Bindweefsel gezichtsmassage  30 minuten € 38,50