Hotstone massage

Een hotstone massage is een ontspanningsmassage met “hete” stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden (lekker warm maar niet te heet). Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water.

stenen liggen op de rug tijdens hot stone massage

Wat houdt een behandeling in?

Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.
Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

Wat is het doel? Wat doet het precies?

Behalve dat een hotstone massage heerlijk is, doet het ook nog het nodige voor je. Door de samenstelling van de stenen en de warmte die zij bezitten verhogen ze het algemene gevoel van welbehagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

Masseren met warme stenen tijdens hot stone massage

Hoe is het ontstaan, waar komt het vandaan?

Hotstone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het principe om stenen te gebruiken als gereedschap en hulpmiddelen al eeuwen oud is. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al stenen om elkaar mee te masseren omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen door de stenen onder andere te plaatsen op de acupunctuurpunten en te strijken over de meridianen.

Prijs hotstone massage

60 minuten: € 80