Lichaamsmassage

Voor wie is lichaamsmassage bedoeld?

Eigenlijk wel voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden. Het is vooral prettig als je je wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Maar ook als je je verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom de ontspannende lichaamsmassage is zo goed als geschikt voor iedereen.

Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd.

Uiteraard bieden wij ook lichaamsmassages gericht op probleemgebieden. Daarbij kun je denken aan de bindweefselmassage of de deeptissue massage. Maar ook de voetreflexmassage.

Een lichaamsmassage van een half uur richt zich grotendeels op de nek, schouders, rug en armen. Bij de lichaamsmassage van een uur worden ook de benen en het hoofd meegenomen. Tijdens de lichaamsmassage van 1,5 uur is er meer tijd om speciale aandacht te geven aan de door jou gewenste gebieden. Maar je mag natuurlijk ook zelf aangeven welk gebied je tijdens een massage wilt laten behandelen. Het maakt daarbij niet of je boekt voor een half uur of voor anderhalf uur. Je overlegt vooraf met onze masseur. Wil je graag samen met je vriend of vriendin gemasseerd worden? Informeer dan naar onze duomassages. Deze worden gegeven in een mooie duoruimte.

Bovenlip harsen U

Wat zijn de meest toegepaste technieken bij massage?

 1. Strijkingen (effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie (tussenstof) om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend als ontspannend werken.
 2.  
 3. Knedingen (petrissages): De spieren worden als het ware uitgeknepen door knedende en drukkende bewegingen. Ook hier kan de intensiteit variëren van zeer voorzichtig tot fors. Ook petrissages verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan dan verminderen of zelfs voorkomen worden.
 4.  
 5. Fricties: een handgreep waarbij plaatselijk gewerkt wordt met een constante druk teneinde verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen. Wordt vooral toegepast op verhardingen in het spierverloop en bij gewrichten.
 6.  
 7. Bot- of beenverschuiven is een techniek die alleen aan de handen en voeten toegepast wordt. Door de rek op de spiertjes tussen middenhands/voetsbeentjes wordt de circulatie ter plaatse verbeterd en treedt ontspanning op.
 8.  
 9. Tapotements (kloppingen), vibraties, schuddingen en huidhandgrepen worden meestal aan het einde van een massage toegepast om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren. Huidhandgrepen hebben tot doel eventuele huidverklevingen los te maken.
 10.  
 11. Welke technieken er worden toegepast is sterk afhankelijk van het beoogde doel en dat gaat uiteraard in overleg met jou.

Prijs

 • Lichaamsmassage 30 minuten: € 49,50
 • Lichaamsmassage 60 minuten: € 80
 • Lichaamsmassage 90 minuten: € 127,50