Harsen

Harsen is het verwijderen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van hars die wij verwarmen. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon. Ook kan door het harsen de haarzakje, waar de haar in groeit, beschadigen. Hierdoor komt het haar minder sterk of helemaal niet meer terug. Dit is een van de voordelen bij regelmatig harsen.
Er bestaan twee soorten hars: zachte hars en harde hars. De laatste wordt ook wel filmhars genoemd. Zachte hars wordt verwijderd met katoenen strips. Harde hars wordt zelf hard en wordt verwijderd zonder strip. In het algemeen wordt zachte hars gebruikt voor de grotere lichaamsdelen en harde hars voor de gevoeligere lichaamsdelen zoals de bikinilijn, de oksels en het gelaat.

Het voordeel van harsen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

Haarvrije oksels met onze harsbehandeling

Welke lichaamsdelen kun je harsen

Benen, gezicht, oksel, bikinilijn, rug, armen, bovenlip, hals
Harsen van het lichaam is ideaal voor vakantie. Omdat de haren drie tot zes weken weg blijven is deze manier van ontharing de uitkomst voor als je op vakantie gaat. Elke dag scheren is namelijk niet meer nodig.
Voordeel in vergelijking met scheren:
Met scheren zijn er harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Waar moet je aan denken vóór een harsbehandeling

Het is belangrijk dat de haren bij voorkeur een halve centimeter lang zijn. De haren mogen niet te kort zijn omdat de hars er dan minder grip op heeft.

Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bodymilk of olie. Het gebruik van vetten en olien kan de werking van de hars sterk verminderen.

Gebruik een peeling de dag voor de harsbehandeling. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn ze beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen.

Tips voor na het harsen

Probeer na de harsbehandeling niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.

Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.

Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na de ontharing.

Vermijd tot 48 uur na het harsen: zonnebaden, zonnebank, een heet bad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.

Gebruik tot 24 uur na de behandeling geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

Onze harsbehandeling is de ideale manier om van ongewenst haar af te komen

Veelgestelde vragen

Neemt de haargroei door harsen niet toe?

Haargroei kan alleen toenemen door medicijnen of hormonale veranderingen, niet door het harsen of scheren.

Als je dus in de puberteit je benen hebt geschoren of geharst en vervolgens meer haren hebt gekregen, is dat niet een gevolg van het scheren of harsen, maar van de hormonale veranderingen. Die extra haren zou je dus ook hebben gekregen als je niet had geschoren of geharst.

Doet harsen pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste mensen is harsen – zelfs op gevoelige delen – goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Hoe het verwijderen van haar met hars voelt is afhankelijk van een aantal factoren

Pijngrens – Niet alleen verschilt de pijngrens per persoon. Ook zal iedereen een verschillende pijngrens ervaren afhankelijk van bijvoorbeeld het tijdstip van de dag en het gebied dat onthaard wordt
Te lange haren – De eerste harsbehandeling is meestal het gevoeligst. Zorg er in ieder geval voor dat je haren niet te lang zijn. Knip ze eventueel af tot bij voorkeur 1 cm.

Harsmethode – Het verwijderen van haar met harde hars is minder gevoelig dan het ontharen met zachte hars, omdat harde hars zich vooral aan de haren en minder aan de huid hecht. Over het algemeen wordt zachte hars gebruikt op grotere oppervlaktes die relatief minder gevoelig zijn (benen, armen, rug en borst) en harde hars op kleinere oppervlaktes die meer gevoelig zijn (gezicht, oksel en bikinilijn). Afhankelijk van je persoonlijke gevoeligheid kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor het ontharen van oksel of gezicht met zachte hars of het ontharen van de borst met harde hars.

Gladde huid na onze harsbehandeling

Prijzen harsbehandelingen

Behandeling gezicht Prijs
Harsen bovenlip – waxing upper lip
Bij gezichtsbehandeling
€ 13,50
€ 12
Harsen kin – waxing chin € 14

Harsen bovenlip en kin  – waxing upper lip and chin

(bij gezichtsbehandeling – during facial treatment € 19,50)

€ 22,50
Harsen wenkbrauwen – waxing eyebrows € 18,50
Harsen hals en gezicht – waxing chin and face € 29,50
Behandeling Lichaam Prijs
Harsen onderbenen – waxing under legs € 27,50
Harsen bovenbenen – waxing upper legs € 31,50

Harsen hele benen vrouw – waxing whole legs women

Harsen hele benen man – waxing whole legs men

€ 58,50

€ 72,50

Harsen bikinilijn – waxing bikini € 25,50
Harsen onderbenen, bikinilijn of brazilian wax – waxing under legs and bikini, or brazilian wax €47,50,of € 59,50
Harsen bovenbenen, bikinilijn, of brazilian wax – waxing upper legs and bikini, or brazilian wax € 51,50, of € 65
Harsen hele benen en bikinilijn, of brazilian wax- waxing whole legs and bikini, or brazilian wax € 69,50 of €80
Harsen oksels – waxing armpits € 23,50
Haren oksels & bikinilijn of brazilian wax € 45 of € 55
Haren hele benen, oksels & bikinilijn of brazilian wax € 80 of € 98,50

Harsen schouders en rug – waxing shoulders and back

Harsen borst en buik – waxing belly and chest

Harsen gehele bovenlichaam

va € 39

va € 44

va € 82,50

Harsen onderarmen – waxing under arms

Harsen gehele armen – waxing whole arms

Harsen billen en naad

€ 26

€ 37,50

€ 42

Heb je vragen over de behandeling dan kun je vrijblijvend contact opnemen via: 030 271 1808. Je kunt ook mailen naar info@citytreatment.nl