Hoe vaak moet je naar de schoonheidsspecialist?

Als je er goed uit wilt zien en je goed wilt voelen, is het belangrijk om je huid regelmatig te verzorgen. Een bezoek aan de schoonheidsspecialist kan daarbij helpen. Maar hoe vaak moet je eigenlijk naar de schoonheidsspecialist gaan?

Als algemene regel raden wij aan om elke vier tot zes weken naar de schoonheidsspecialist te gaan. Dit zorgt niet alleen voor regelmatige verzorging van je huid, maar ook snel opmerken en aanpakken van eventuele huidproblemen. Bovendien geeft het je de kans om te ontspannen en te genieten van een professionele schoonheidsbehandeling.

Schoonheidsspecialist brengt masker aan tijdens gezichtsbehandeling.

Waarom elke vier tot zes weken?

Gemiddeld duurt het een maand voordat de opperhuid (ook wel epidermis genoemd) zich volledig heeft vernieuwd. Door elke vier tot zes weken een behandeling te ondergaan, zorg je ervoor dat je huid altijd verzorgd is tijdens het vernieuwingsproces. Hierdoor blijft je huid gezond en stralend.

Bovendien kan de schoonheidsspecialist tijdens deze behandelingen eventuele problemen opmerken en aanpakken voordat ze erger worden. Denk hierbij aan puistjes, mee-eters, droge plekjes, pigmentvlekken en andere huidaandoeningen.

Hoe vaak je precies naar de schoonheidsspecialist moet gaan, hangt af van jouw huidtype en of je huidproblemen hebt. Hoewel een bezoek aan de schoonheidsspecialist elke vier tot zes weken een goed uitgangspunt is, kan het zijn dat jouw huid meer of minder verzorging nodig heeft. Onze huidtherapeut geeft je advies over jouw huidverzorging op basis van je huidtype en huidgezondheid.

Hoe vaak moet je huidproblemen behandelen?

Als je een vette huid hebt, kan het bijvoorbeeld zijn dat je vaker naar de schoonheidsspecialist moet gaan om onzuiverheden te behandelen. Bij een droge huid heeft jouw gezicht mogelijk ook meer verzorging nodig, ook dan is regelmatig de schoonheidsspecialist bezoeken een goed idee.

Heb je last van specifieke huidproblemen zoals acne, rosacea of pigmentvlekken? Zelf puistjes uitknijpen of andere oneffenheden verwijderen is heel verleidelijk, maar meestal beschadig je je huid zo alleen maar verder. Veel mensen hebben littekens en huidbeschadigingen door het verkeerd weghalen van oneffenheden. Wil je dit voorkomen dan is het verstandig om naar een schoonheidsspecialist te gaan om deze problemen te behandelen. Onze schoonheidsspecialist kan je ook adviseren en een behandelplan opstellen dat past bij jouw huid en problemen.