Huidproblemen

Op zoek naar een oplossing voor jouw huidprobleem?

Onze schoonheidsspecialisten analyseren jouw huid en helpen jou op basis van je huidconditie met een oplossing voor jouw huidprobleem. Samen bekijken we welke gezichtsbehandeling het beste bij de conditie jouw huid aansluit. Heb je last van mee-eters, stoor je je aan fijne lijntjes naast je ogen of vind je couperose in je gezicht ontsierend? Voor de volgende huidproblemen hebben wij diverse behandelingen:

 • Onzuiverheden zoals mee-eters verwijderen
 • Anti-aging tegen huidveroudering
 • Bindweefselmassage voor herstel van littekenweefsel
 • Behandelingen om rosacea te verlichten
 • Pigmentvlekken behandelen
 • Gezichtsbehandelingen om huidontstekingen bij acné te verminderen
 • Verwijderen van fibroom (steelwratjes)
 • Laserbehandeling voor couperose
overzicht met huidproblemen zoals roodheid, pigmentatie en acne

Onzuiverheden zoals mee-eters verwijderen

Onzuiverheden kunnen verergeren als je er zelf aan gaat peuteren en knijpen. Laat daarom vervelende onzuiverheden zoals mee-eters verwijderen tijdens jouw gezichtsbehandeling. Wil jij ook een mooie egale huid zonder ontsierende ontstekingen of storende gerstekorrels? Kies dan een van onze gezichtsbehandelingen die minstens 60 minuten duren. Bij een behandelduur van 60 minuten of langer heeft de schoonheidsspecialist voldoende tijd om jouw huid te reinigen, verzorgen én om verschillende soorten onzuiverheden aan te pakken.  Tijdens de gezichtsbehandeling helpt onze schoonheidsspecialist jouw onzuivere huid zuiver te maken en door de huid vrij te maken van talgophopingen, gerstekorrels, mee-eters en andere ontstekingen.

Anti-aging Medik8

Geavanceerde huidverzorging voor minimalisering van huidirritatie.

Medik8 producten voor huidproblemen zijn onderzocht, geformuleerd en ontwikkeld door specialisten

Medik8 heeft zich toegewijd tot het produceren van de hoogst mogelijke kwaliteit huidverzorgingsprodukten. Medik8 heeft vele professionele huidverzorgingsprodukten op maat voor het oplossen van specifieke huidproblemen. Het wordt uitsluitend geadviseerd door professionals. Zoals dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten.

De producten worden geformuleerd met inachtneming van de gevoelige huid, zonder afbreuk te doen aan de werkzaamheid: geen parabenen, zeep, sulfaten of agressieve reinigers.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage die verbeterend werkt op de huid.

Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de elasticiteit en de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd. De kwaliteit van de huid kan na een serie bindweefselmassages sterk verbeteren, doordat het bindweefsel zichzelf vernieuwt en de verklevingen loskomen. De huid is met behulp van de bindweefselmassages meer in staat om zichzelf te verjongen en te verbeteren. 

De massage is inclusief een gezichtsreiniging en geschikt voor alle huidtypen. Ze kan zowel preventief als bij huidproblemen of klachten worden ingezet. Met de bindweefselmassage is het mogelijk om (bij voorkeur vlak na een operatie) littekenweefsel los te maken. Maar ook om een verslapte-, slecht doorbloedde- of verouderde huid te verbeteren.  En tenslotte om rimpels of acne te verminderen.

Rosacea

Rosacea is huidaandoening in het gezicht. De kenmerken van rosacea zijn:

 • Roodheid
 • Kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose)
 • Bultjes
 • Puistjes

Rosacea lijkt op acné en komt vaak voor op latere leeftijd. De oorzaak is onbekend. Rosacea kan beïnvloed of verergerd worden door warmte, zonlicht, cosmetica, geneesmiddelen (cortison steroïden) en sommige  huidverzorgingsproducten. Ook voeding en alcohol kunnen een rol spelen. Medik8 is uitermate geschikt voor het behandelen van rosacea omdat het vrij is van parabenen.

Huidproblemen door pigmentatie

Pigment is een kleurstof in de huid die we ook wel melanine noemen. Melanine geeft overal kleur aan. Een pigment geeft bescherming tegen UW-straling maar daar waar pigment in de huid zichtbaar is, wordt de huid ook als eerste donkerder. Wanneer huidcellen die pigment maken in de war raken, treedt er een ophoping op en ontstaan er pigmentvlekken. Deze pigmentvlekken kunnen als huidproblemen ervaren worden. Pigment is moeilijk helemaal weg te krijgen maar met Medik8 komen we een heel eind.

Vormen van pigment zijn: ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie (ophoping), zwangerschapsmasker (hormonale oorzaak).

Overmatige haargroei in het gezicht

Gezichtshaar, voor de één kan het niet genoeg zijn, terwijl de ander het als een vervelende situatie ervaart. Overmatige haargroei in het gezicht kan genetisch bepaald zijn, maar wordt ook regelmatig veroorzaakt door hormoonschommelingen. Wat de oorzaak is, met een aantal behandelingen met de diode laser kunnen onze specialisten jou (tot wel 95%) van je ongewenste gezichtshaar af helpen. Lees meer over laserontharing.

Acné en huidproblemen

Van alle huidaandoeningen komt acné het meest voor. Bij acné gaat het in bijna alle gevallen om puistjes en ontstekingen in de huid. Acné vulgaris, ook wel jeugdpuistjes genoemd is de meest voorkomende vorm van acné. Deze zie je het meest in het gezicht maar ook in de nek en op de armen of decolleté.  Wat je ziet zijn rode bobbels en witte kopjes die worden veroorzaakt doordat er teveel talg wordt aangemaakt. Het gevolg is ontsteking in de talgklieren.

De behandeling die wij voor dit huidprobleem inzetten is vooral gericht op reiniging van de huid waardoor de huid rustig wordt. Samen met jou zullen wij de oorzaken van acné in jouw situatie doornemen en je een passende oplossing bieden.

Steelwratjes – fibroom

Steelwratjes zijn kleine aangroeisels op de huid. Plekken waar ze veel voorkomen zijn nek, hals, romp, oksels en gezicht. Het is een klein onderhuids bindweefsel gezwel dat goedaardig is en in principe ongevaarlijk. Je kunt ze laten verwijderen door coagulatie (verbranding). De behandeling is vaak gevoelig maar het resultaat is vrij effectief.

Couperose (spider naevus)

Huidproblemen door een toename van kleine rode vaatjes in het gelaat heet couperose. Hoe het ontstaat is niet duidelijk. De oorzaak kan te maken hebben met een nawee van Rosacea. Ook kan het huidtype gebonden zijn. Couperose kan ook door weersomstandigheden geactiveerd worden. De behandeling van couperose kan bestaan uit coagulatie (verbranding) of laser.

Je kunt telefonisch een afspraak maken voor de bovenstaande behandelingen. Bel ons op 030-2711 808.